DE “GENIE IN THE BOTTLE”
JOUW ONDERBEWUSTZIJN
EEN PARABEL
Toen hij nog maar een jongetje was, hoorde de oude man over een vrouw die een fles met kurk op het strand had gevonden. En elke keer dat ze de kurk van deze fles af haalde, stelde ze zich voor dat er een geest uit de fles kwam, en deze geest vervulde vervolgens elke wens die de vrouw uitsprak.
Dit intrigeerde de oude man enorm, dus vanaf dat moment besteedde hij zijn hele leven aan het zoeken van zijn eigen fles, met zijn eigen geest erin.
Hij kamde de stranden van elk continent af. Door deze obsessie was hij nooit in staat om een lange relatie of vast werk aan te houden.
Hij was een ongelukkig man.
Op een dag, op een strand vlakbij zijn huis vond hij de fles waar hij naar zocht! Om een-of-andere onbekende reden voelde hij dat er een geest in deze fles zat.
Kurken van andere flessen kwamen altijd moeilijk los, maar deze ging er makkelijk vanaf. Uit het niets verscheen ineens een geest.
De geest zei tegen de oude man: “Ik ben hier om elke wens voor je te vervullen.”
“Wat ik maar wil?” vroeg de oude man.
“Nou,” zei de geest, “bijna alles. Aangezien je oud bent en nooit in de politiek hebt gezeten, is het zeer onwaarschijnlijk dat je nog Minister-president kunt worden . . . ook denk ik niet dat het wijs is om je nog in het Nationale voetbalelftal te plaatsen. En ik denk ook niet dat je iets wilt hebben ten koste van een ander . . . dus nee, niet alles. Maar toch wel meer dan je ooit gedroomd had. Zeker genoeg om je vrolijk, vredig en zeer gelukkig te maken!”
De oude man was in extase . . . maar toen werd hij ineens boos. “Waarom heeft het dan zo lang geduurd voordat ik je heb gevonden? Ik had nog zo veel kunnen bereiken als ik je eerder had gevonden!”
“Ah, meester”, zei de geest, “maar ik ben altijd bij je geweest. Ik zat niet in die fles. Ik was altijd bij je, en heb alle wensen in je leven vervuld. Weet je nog toen je 6 jaar oud was en je wenste dat je vader je meer aandacht zou geven? Je sneed toen je vinger. Dat was geen ongelukje. Je vader maakte de wond met zorg schoon en hield je liefdevol vast. Weet je nog? En die tijd dat je opging voor je rijbewijs. Je bleef me maar vertellen dat je niet slim genoeg was om dat in 1 keer te halen. Weet je nog dat je helemaal bevroor bij dat rijexamen? Je kreeg je wens.
En dat mooie huis wat je altijd wilde? Je vertelde me steeds dat zoiets nooit voor ons weggelegd was. Je kreeg je wens.
Omdat je er niet bewust van was dat ik je wensen altijd al vervulde,” vervolgde de geest, “wenste je ook regelmatig jezelf pijn. Soms waren de wensen niet eens van jou. Ze kwamen van je ouders, leraren, vrienden en vaak ook van invloeden om je heen.”
“Maar ik ben blij dat je me gevonden hebt. Nou zul je dingen wensen die doordacht en goed zijn. Nou kunnen we samenwerken. Samen blijven we gezond, vinden we rust en genieten we van de rijkdommen in het leven. Let nu in het vervolg goed op wat je zegt, want your wish is my command.”
onderbewustzijn zelfhypnose.nl

Terug naar Home

 


© 2021 Zelfhypnose.nl    –   Vragen? Vraag het de expert via info@zelfhypnose.nl


zelfhypnose • hypnotiseur
• hypnose
• hypnoshop.nl
• hypnotherapie
• hypnotiseren
• zelfhypnose.nl
• hypnotiseur.nl
• hypnoshop.nl
• meester hypnotiseur